Informatie 360° Fotografie

Terug


Virtuele Rondleidingen, Panorama Tours...

Deze begrippen worden vaak door elkaar heen gebruikt en soms wordt er het hetzelfde mee bedoeld. Voor de duidelijkheid is het goed om er - in ieder geval binnen deze informatie pagina - wel onderscheid in te maken.

De basis van Virtuele Rondleidingen en Panorama Tours zijn altijd de 360° foto's waaruit ze zijn opgebouwd. Deze 360° foto's worden aan elkaar gekoppeld zodat van de ene 360° foto naar de andere 360° foto 'gesprongen' kan worden. Op deze manier kan virtueel door een omgeving worden 'gelopen' waarbij de omgeving van alle kanten kan worden bekeken.

.

Panorama Tours

Als er alleen maar 360° foto's aan elkaar gekoppeld worden en er verder geen extra functionaliteiten (zoals informatie-schermen, audio, etc.) nodig zijn, kan er voor het gemak gesproken worden over een Panorama Tour. Dit is dan ook de vorm die geschikt is om in Google Street View en Google Maps gepubliceerd te worden. Deze Google programma's kunnen namelijk niet overweg met extra functionaliteiten, het is alleen maar mogelijk om tussen de 360° foto's 'te springen'.

Zie hiervoor onderstaande opties 2 en 3.

Virtuele Rondleidingen

Zoals gezegd, is de basis voor de verschillende soorten rondwandelingen de aan elkaar gekoppelde 360° foto's. Hierin verschillen Virtuele Rondleidingen niet van Panorama Tours. Waarin ze wel verschillen zijn de extra functionaliteiten die Virtuele Rondleidingen kunnen toevoegen. Functionaliteiten waar Google Street View niet mee om kan gaan, vandaar dat deze Virtuele Rondleidingen alleen op de eigen website een plek kunnen krijgen.

Zie hiervoor onderstaande optie 1.

Samenvattend:

1

De Virtuele Rondleiding is onafhankelijk van Google Street View en is bij uitstek geschikt om in de eigen website op te nemen.

De Virtuele Rondleiding kan worden verrijkt met audio, video, informatie panels, popup-schermen, plattegronden en meer... Deze extra functionaliteiten zijn enerzijds een bron van informatie voor de klant en anderzijds wordt de klant nog meer ondergedompeld in de wereld die de Virtuele Rondleiding laat zien.


Let op: het is mogelijk om vanuit deze Virtuele Rondleiding de eenvoudiger Google Street View 360° Panorama Tour te creëren. De rondleiding blijft dezelfde, maar de extra functionaliteiten (audio, video, etc.) worden niet zichtbaar in Google Street View.
2

De Google Street View 360° Panorama Tour is in Google Maps en Google Street View te bekijken.

Deze Panorama Tour is veel eenvoudiger van aard dan de Virtuele Rondleiding die hierboven bij optie 1 genoemd wordt. De verrijking met info-schermen, audio, e.d. zoals daar beschreven, is hier niet van toepassing.

3

De Google Street View 360° Panorama Tour kan ook in de eigen website een plek krijgen.

Deze Panorama Tour is in pricipe gelijk aan de Panorama Tour zoals deze hierboven bij optie 2 beschreven is. Het enige verschil is dat deze Panorama Tour binnen de eigen website getoond wordt, terwijl de tour bij optie 2 in een pop-up scherm getoond wordt.

Virtuele Tour Versies (VT-Versies)

Menu-item 360° Fotografie / Google Street View / Virtuele Rondleidingen geeft bij de verschillende 360°-rondleidingen aan welke van de hierboven genoemde versies bij die locatie te zien zijn.